2016 Celp Dönemleri

0

Ülkemizde, vatani vazifesini yapacak kişiler, 4 farklı dönemde askerliğe kabul edilmektedirler. 4 celp dönemi olarak adlandıracağımız bu dönemler, kısa dönem ya da uzun dönem farketmeden yılın Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım aylarında olmaktadır. Daha önceleri askerlik yapacak kişiler 3 celp döneminde askerlik görevlerini yerine getirebiliyorken, 2013 yılının Ağustos ayından itibaren bu dönem dörde çıkarıldı. Askere gidecek olan kişilerin bu dönemlerden birisinde askere gidebilmeleri için, bölgelerindeki askerlik şubelerine gitmeleri ve başvurularını yapmaları gerekmektedir. Ama bilinmesi gereken önemli bir konu vardır. Hangi celp döneminde askere gitmeye karar verdiyseniz, o dönemden en az iki buçuk ay önce askerlik şubesine gitmeli ve gereken işlemleri başlatmalısınız.2015 yılında askerlik vazifesini yerine getirecek olan kişiler için celp tarihleri, Türk Silahlı Kuvvetleri yetkilileri tarafından paylaşıldı.İşte 2016 celp dönemleri:

Eğer Şubat celpi için başvuru yapılacaksa bunun için son başvuru tarihi 15 Kasım’dır. Mayıs celpi son başvuru tarihi 15 Şubat, Ağustos ayı için 15 Mayıs ve Kasım ayı celpi için son başvuru tarihi 15 Ağustos’tur. Hangi celp döneminde askerlik vazifenizi yapmaya karar verdiyseniz, o celp döneminin son başvuru tarihinden önce bağlı olduğunuz askerlik şubesine giderek başvuruları gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bundan önceki dönemlerde kişilerin bu celp dönemleri ile ilgili bilgileri almak için Askerlik Şubesi’ne gitmesi gerekiyordu. Ama internetin kullanım alanın artmasıyla beraber 2016 celp dönemleri ile ilgili tüm gelişmeleri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi internet sayfasından öğrenebileceksiniz.

Askerlik vazifesini yerine getirecek kişilerin bu tarihleri dikkate alması gerekmektedir. Ayrıca kısa ya da uzun dönem farketmeksizin tüm başvuracak kişiler 2016 celp dönemlerinin aynı tarihlerinde başvurularını yapmaları gerekmektedir. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri başvuruları kabul ederken kısa ve uzun dönem başvurularını, zamandan tasarruf etmek amacıyla beraber kabul etmekte ve sonucu en kısa sürede ilan etmektedir. Eğer askerlik döneminiz gelmişse öncelikli olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi internet sayfasını ziyaret etmeli ardından da hangi celp döneminde askerliğe gideceğinize karar vermelisiniz. Bunun ardından askerlik şubesine gitmenizle beraber başvurunuzu gerçekleştirecek ve vatani vazifenizi yerine getirebileceksiniz.


Bunlarda ilginizi çekebilir
Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.