Bilgisayar Nasıl Hızlandırılır?

0

Bilgisayarlar, hem dert ortağımız, hem de en büyük derdimiz olarak karşımıza çıkan zımbırtılar. Çoğu zaman bunları hızlandırmak için pek çok yolu denesek de; pek çok program kullansak da, hızlanmayabiliyor ve elbette bizi sekteye uğratabiliyorlar. Biz önemli değiliz de, ya işlerimiz? İşlerimizin sekteye uğraması, isteyeceğimiz son şeyken, bilgisayar bir anda donup, açılmayıp, programları bir anda kapatıp yapılan işin tamamen bitmeden kapatılmasını, kaydedilmeden aniden “shut down” olmasını sağlayabiliyor. Bu tür durumlarda ise, küfürler devreye girebiliyor. Bugün, sizlerle bilgisayarınızı hızlandırmaya dair birkaç etmenden bahsedeceğiz.

pc hızlandır 2

Sabit Diskleriniz Dolu mu?

Sabit diskleriniz dolu ise, bu durum sizin için büyük bir sıkıntı halini alabilir. Zira, sanal bellek dediğimiz Ram, kotasını aştığında ve kullanım sınırlarını geçtiğinde; sabit disk, geçici olarak ram görevi görebilir ve ek ram işlevinde bulunabilir. Bu tür durumlarda ise, en az 15 GB harcar. Bu 15 GB’ın bu sebepten hemen hemen her zaman boş olması elzem ve gerekli bir iştir.

Denetim Masası, Program Kaldırma!

Kullanmadığınız pek çok program var, inanın ya da inanmayın. Bunların hepsini kaldırdığınız vakit, bilgisayarınızın hem sabit diskleri hem de yorulma değeri epey düşecek ve bilgisayarınız derin bir nefes alabilecektir. Sık sık bu temizliği yapmayı ihmal etmeyin.

Ccleaner!

Ccleaner tarzı temizleme programlarını kullanmanız, sizin bilmediğiniz yerlerin Ccleaner tarafından bilinmesini ve buralara girip temizlik yapılmasını sağlayabilir. Özellikle Windows işletim sisteminde çok fazla çöp ya da cache dosyası birikir. Bu dosyaların temizliğini ise tek tek yapmak, tek tek dosyalara girip bulmak epey zordur ki zaten bulamamanız yüksek bir ihtimaldir de. Bu sebepten, Ccleaner gibi temizlik programlarını, haftada bir kez bilgisayarınızı temizlemek için kullanın. Bunu odanızın tozunu almak gibi görebilirsiniz.

Duvar Kağıdına Hayır!

Duvar kağıdı kullanıyor musunuz? Bizce kullanmayın. Nedeni mi? Nedeni oldukça basit aslında. Yüksek çözünürlükte bir duvar kağıdı kullandığınızda pencere arası geçişlerin sekteye uğradığını, yavaşladığını, bilgisayarınızın ağırlaştığını hiç hissetmediniz mi? Bizce hissettiniz. Eğer, hiç hissetmedi iseniz; duvar kağıdınızı kaldırarak bir deneyin. Yaşadığınız şaşkınlığı gözlerinizden okur gibiyiz. Evet, pek bilinmese de yüksek çözünürlükteki duvar kağıdı Bilgisayarınızı sekteye uğratan bir diğer etmen.


Bunlarda ilginizi çekebilir
Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.