Yosun Yağı Kullanımı ve Faydaları

0

Yosun yağı, su yosunundan elde edilir. Mineral ve vitamin yönünden çok varlıklı olan yosun yağı, cilt üstünde de çok yararlıdır. Son günlerde, adına daha fazla rastladığımız yosun yağı, cildi sıkılaştırdığı, sarkan mekanları onardığı ve kilo verme ile hamilelik ardından ciltte meydana gelen problemleri giderdiği için de ilgi çeken bir bitkisel yağdır.
Yosun Yağının Faydaları Nelerdir?

Vitamin varlıklıidir. Genellikle A, B, C ve E vitamini çok çoktur.

Aynı vakitte mineral varlıklıidir. Bol oranda magnezyum, kalsiyum, çinko içerir.

İçeriğindeki çinko, endokrin sistem için mühimdir; cildin dengede kalmasını sağlar ve akne gibi cilt problemini azaltır.

Cildi kir ve tozdan arındırır; temizler. Sıhhatlı görünmesine, canlı ve parlak olmasına yardımcı olur. Gözeneklere çok iyi gelir.

Cildi besler ve yumuşatır.

İçeriğindeki silenyum yardımıyla cildin daha kuvvetli olmasını sağlar.

Ciltteki hücreleri yenilemeye yardım eder.

Cildi sıkılaştırır.

Ciltteki çatlakların ve lekelerin azalmasına yardımcı olur. Bu yönden, kilo verme ve hamilelik ardından beden için çok yarar gösterir.

Selülitli bölgeyi tedavi eder.

Deri altı yağları çözer.

Göz altındaki morarma ve kızarmaları geçirir.

Saç köklerini güçlendirir.

Saç dökülmesini azaltır.

Tırnaklar için de çok tesirli bir bakım kalitenindedir.

Vücuttaki zehirli maddelerin atılmasına yardım eder.

Kan dolaşımını buna bağlı şeklinde de metabolizmayı süratlendirır. böylece zayıf düşmeye yardımcı olur.

Vücudun nem dengesini korur.

Enzimleri çalıştırır.

Tiroid hormonundaki dengesizlikleri engeller.

Meme kanseri tehlikesini azaltmaya yardım eder.

Vücudun asit baz dengesini korur.

Kemikleri güçlendirir.

Bağışıklık düzenini güçlendirir.

Doğal bir antiinflamatuardır.

Doğal bir diüretiktir.

Yosun Yağı Nasıl Kullanılır?

Genel kullanım: Sorunlu bölgeye, yosun yağı sürülüp masaj yapılır. Yosun yağının sürüldüğü bölge streç filmle sarılıp bekletilirse, neticeler daha tesirli olur.

Göz altı morluklarını gidermek için: Yosun yağı şayet göz altı bölgesine uygulanacaksa, pamuğa 3 damla damlatılarak sürülmelidir. Birkaç saat bekledikten sonra da yüz yıkanmalıdır. Bu biçimde, günde 2 kez göz altı için kullanmak mümkün.

Selülit gidermek için: Aşağıdaki listede tespit edilen malzemeler belirti edilen miktarlarda yaydırılır. Daha sonra  koyu renge sahip bir cam şişenin içine doldurulur. Her sabah bu karışımdan alıncak bir oran, selülit tespit edilen bölgeye masaj yapılarak yapılır. Daha sonra  streç filmle sarıp sarmalanır ve 2 saat bkatılır. Son olarak, cilt suyla iyice temizleyin. Karışımın kalan alanı, buzdolabında muhafaza edilirse ömrü daha uzun olur.

10 ml yosun yağı
10 damla limon yağı
10 damla portakal yağı
25 ml avokado yağı
40 ml susamyağı
40 ml zeytinyağı

ÖNEMLİ:

Sıcak yaz günlerinde çok çok uygulanmamalıdır. Genellikle güneşe çok çıkanlar, soyulma ve leke oluşma riskine karşı tüketimi azaltmalıdır.

Aynı vakitte, kullanım esnasında nemlendirici de tüketilirsa bedenin susuz kalmasının önüne geçilmiş olur.

Nadiren de olsa alerjik tepkiye neden olabilir. Bu sebepten tamamıyla uygulanmadan evvel bedenin bir alanında denenmeli, lazım olursa bir cilt hekimine müracaatp alakalı alerji testi yaptırılmalıdır.

Pazardaki ürünler alıncaksa, paraben içermeyen ürünler seçilmelidir.

UYARI: Bu makaledeki veriler sadece eğitici kalite taşır. Hastaların seçenek tedavi tekniklerinden haberdar olması için yazılmıştır. Onİkiveri.com olarak, makalede verdiği bulguların netliği hakkındaki bir iddiada bulunmadığımızı ve rahatsızlığınız ile ilgili atacağınız ismimlarda mesuliyet kabul etmediğimizi balakanıze verirız. Rahatsızlığınıza bu makale ile tespit koymamanızı tavsiye eder, size İdeal tedavi tekniği için kesinlikle hekiminize başvurmanızı ehemmiyetle hatırlatırız.


Bunlarda ilginizi çekebilir
Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.