iTunes Nedir?
Apple’ın kendi cihazlarını kontrol etmek için 2011 yılında piyasaya sürdüğü iTunes bugünlerde hemen hemen her Apple kullanıcısının bilgisayarındaki araç olarak karşımıza çıkıyor. Apple ürünlerine yardımcı olmak amacı ile başlarda sadece bu amaçla üretilen aracın bugünlerde onsuz işlem yapamayacaklarını belirtmesi ise, biraz acı. Zira, gerçekten onsuz herhangi bir işlem yapamamaktasınız. Hemen hemen, linux hariç her işletim sistemine uyumlu uygulamalar sunan Apple, iTunes’u da hemen hemen her cihaza uyumlu hale getirmiş. Sizler, apple ürünlerinizden herhangi birine bir yazılım, bir dosya, bir müzik dosyası atmak isterseniz; alternatif araçlar yerine iTunes kullanmak zorundasınız.
iTunes Ne İşe Yarıyor?
iTunes üzerinden her türlü Apple cihazınızı yönetebiliyorsunuz. Pek çok bilgisayara kurulan, pek çok işletim sistemini destekleyen iTunes’ı linux bilgisayarlarınıza da; Wine aracılığı ile kurabilmeniz mümkündür. Iphone ve Ipad kullanıcıları için neredeyse vazgeçilmez bir program halini alan iTunes üzerinde, cihazınızı kontrol edebildiğiniz gibi aynı zamanda atılabilecek dosyaları ve benzeri her türlü yazılımı da cihazlarınıza iletmeniz mümkün. Bunun yanında, Apple Music ve benzeri servisleri de, iTunes üzerinde kullanabiliyor ve deneyimleyebiliyorsunuz. Bunun için gereken tek şey Apple-ID.
Farklı radyo yayınları, şarkıya göre radyo oluşturma, iMix ile çalma listesi oluşturma gibi seçenekler de sunan ve tarafımıza pek çok yenilik katan iTunes’ta, iMix ile yaptığınız çalma listelerini aynı zamanda arkadaşlarınızla paylaşabilir ve kolay bir şekilde beğeni alabilirsiniz.
iTunes Nasıl Kullanılır?
Ücretsiz bir program olan iTunes’ın kolay bir kullanım safhası var. Yapmanız gereken ilk şey Apple sitesinden iTunes programını işletim sisteminize göre indirmek. Bu indirme işlemini resmi siteden yapmanızda fayda var aksi halde virüs dolu bir bilgisayarın sahibi olabilirsiniz. Bunun yanında, programı indirdikten sonra -ki büyük bir dosyadır ve indirilmesi de uzun sürecektir- kuruluma tıpkı program kurar gibi başlayabilirsiniz. Next, next ve next dediğiniz yönergeleri okumanızda da fayda var tabii. Sonrasında, program açıldığında cihazınızı bağlayın ve yukarıda cihazınıza dair bir bildirim tarafınıza muhakkak sunulacaktır. Bu bildirim akabinde, cihazınızı kontrol etmeye, güncellemeye, yazılım atmaya başlayabilirsiniz.